Skip to main content

Semn de carte

Da’ ce-ai comandat, cărămizi? întreabă curierul. Semne de carte, zic. Atâtea?! Omul se grăbește, n-apuc să-i povestesc ce și cum.
Am făcut semne de carte cu acordarea primului ajutor în cazul crizelor convulsive generalizate. Cu sprijinul unor oameni inimoși, 12000 de semne au ajuns în spitale și clinici medicale, în școli, în librării, biblioteci, teatre, cinematografe, în magazine, în baruri. În locuri cât mai diverse, deoarece crizele pot avea loc oriunde.
„Semn de prim ajutor” e o continuare a normalizării dialogului despre epilepsie. Un proiect de suflet, care începe cu te rog să nu te sperii și se încheie cu îți mulțumesc. În rest, e simplu.

Loc de prim ajutor

O criză de epilepsie poate avea loc oriunde. Chiar și aici.
Am imprimat acest mesaj și câteva informații de prim ajutor pe asfalt, în stațiile de bus de pe linia E2 din Timișoara, folosind șabloane și spray-uri. Prin parcuri era plin de copii. Unii erau super curioși, îndată ce terminam treaba și ne îndepărtam, săreau ca la v-ați ascunselea din ascunzători, să citească. Câțiva părinți mai îngrijorați strigau copii, haideți, ce tot faceți acolo, dar ei citeau în continuare, iar asta ne-a cam emoționat.
Mesajul poate fi văzut în următoarele stații: AEM/ Domășnean, Venus, Parc Sudului, Spitalul Județean, Oituz, Piața Mărăști, Dacia Service, Divizia 9 Cavalerie, Sf. Apostoli Petru și Pavel, Complex Studențesc.
Orice loc poate fi loc de prim ajutor.

Raftul Epi

Unul din o sută de oameni are epilepsie. Cel mai probabil, fiecare din noi cunoaște pe cineva care are. Cu toate astea, epilepsia se ascunde. Chiar așa i se mai zice, boala invizibilă.
Raftul Epi e încă un loc din care se vede epilepsia și cuprinde titluri propuse de cititori care înțeleg sau încearcă să înțeleagă cât mai bine această afecțiune. Alături de cărțile lor preferate sunt semne de carte cu acordarea primului ajutor în cazul unei crize convulsive.
Raftul Epi a fost amenajat de Purple Day, ziua luptei împotriva epilepsiei, în librăriile Cărturești din Timișoara, și va fi păstrat până la finalul lunii mai. Alți librari s-au alăturat din proprie inițiativă proiectului și au amenajat Raftul Epi în Cărturești Arad și Cărturești Chișinău.

Galerie Foto